Elektronikus Kölcsönzési Rendszer

Info Kitöltési útmutató Adatlap FAQ A kérések állapota Katalógus

Változás a távoli raktári kikérésben

Ezúton tudatjuk tisztelt olvasóinkkal, hogy az SZTE oktatói, kutatói számára eddig fenntartott EKR (Elektronikus Kölcsönzési Rendszer) megszűnt. A távoli raktári kikérések ezentúl közvetlenül a webes katalógusunkban adhatók le. (http://qulto.bibl.u-szeged.hu/)

Reméljük, hogy ez a változás az Önök megelégedettségét is szolgálja majd, hiszen a nemrégiben bevezetett új katalógusunk egyszerűen kezelhető és jóval több funkcióval rendelkezik, mint a korábbi.

Segítség a használatához:

  1. Válassza ki a katalógusban azt a könyvet, amelyet raktárból szeretne kikérni.
  2. Kattintson a példányadatok feletti kék színű „Raktári kérés küldése” gombra.
  3. A bejelentkezéshez adja meg kártyaszámát és jelszavát a felugró ablakban. Alapértelmezett jelszava a születési dátuma NN-HHH-ÉÉ alakban, ahol a hónapot csupa nagybetűs angol rövidítéssel kell megadnia, például így: 08-OCT-83 Az alapértelmezett jelszóval történő bejelentkezés után célszerű módosítani jelszavát az Olvasói adatok / Adatok oldalon a Jelszó megváltoztatása gombbal. Ha már megváltoztatta jelszavát, akkor azt kell használnia a belépéshez.
  4. Nyomja meg a „belépés” gombot.
  5. Végül a „kérés elküldése” gombot.
  6. Amennyiben szeretné megtekinteni az aktuális kölcsönzéseit, a lejárati dátumokat vagy szeretne hosszabbítani egy korábban már kikölcsönözött példányt, az „olvasói adatok” gombra kattintva lehetősége nyílik ezekre a műveletekre is. [Ugyanezek a műveletek bármikor elérhetők a fejlécben található ikonra kattintva.
  7. Amennyiben további segítségre van szüksége: használhatja a katalógus súgóját, amit szintén a fejlécben talál a ikon alatt vagy a könyvtár nyitva tartási idejében a 62/546-633-as telefonszámon elérhetőek munkatársaink a Tájékoztató pultnál.
  8. Javaslatait, visszajelzéseit szívesen fogadjuk az info@ek.szte.hu email címen.

Megértését köszönjük!

© SZTE Klebelsberg Könyvtár